Green-Living !!!

about

Green-Living

Στην εποχή μας είναι πια επιτακτική ανάγκη να βοηθήσουμε τον πλανήτη που ζούμε να συνεχίσει να υπάρχει. Η Γη έχει υποστεί τεράστιες αλλαγές εξαιτίας του τρόπου ζωής μας και της υπέρμετρης κατανάλωσης μας. Το Green-Living παρέχει ιδέες, συμβουλές και πληροφορίες για την εξοικονόμηση της ενέργειας από την χρήση ηλεκτρικών συσκευών και όχι μόνο. Στο Green-Living θα βρείτε συμβουλές και ιδέες για το πως να αποκτήσετε μια καθημερινότητα πιο φιλική προς το περιβάλλον αλλά και στην ίδια σας την τσέπη. Η εξοικονόμηση ενέργειας δίνει ζωή στο περιβάλλον!  Υιοθετώντας έναν πράσινο τρόπο ζωής, μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση φυσικών πόρων και να προστατέψουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.  Μέσα από τις σελίδες του Green-Living θα βρείτε τρόπους να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και νερού χρησιμοποιώντας σωστά τις ηλεκτρικές συσκευές. Βρείτε εύκολα και γρήγορα, σημεία ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Μαθαίνουμε να προφυλλάσουμε το περιβάλλον, μέσα από το Green-Living. 

To Green-Living αποτελεί μια πρωτοβουλία των Οικιακών Συσκευών Pitsosμε επιστημονικό συνεργάτη τοΚέντρο Αειφορίας και Αριστείας (CSE).
Στην Pitsos θεωρούμε ότι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας δεν πρέπει να εξασφαλίζει μόνο την επιβίωση και την εξέλιξη της εταιρίας.
Πιστεύουμε ακόμα πως οφείλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούν οι οικιακές συσκευές από την παραγωγή μέχρι και το τέλος της ωφέλιμης ζωής τους.
Οι οικιακές συσκευές της Pitsos κατασκευάζονται βάσει αυστηρών προτύπων και προδιαγραφών, κάτι που τους επιτρέπει να έχουν μεγάλη μέση διάρκεια ζωής (περίπου 17 χρόνια οι καταψύκτες, 15 οι κουζίνες και τα ψυγεία, 14 χρόνια οι εστίες, 12 τα στεγνωτήρια, τα πλυντήρια ρούχων και τα πλυντήρια πιάτων).
Δεδομένου ότι το 90% του περιβαλλοντικού αντίκτυπου προκύπτει από την χρήση της συσκευής κατά τη διάρκεια ζωής της, επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον συσκευών. Έτσι, οι συσκευές μας καταναλώνουν πλέον τόσο λίγη ενέργεια, που δύσκολα θα το φανταζόταν κάποιος 10 χρόνια πριν. Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με παρόμοιες συσκευές του 1995 και σύμφωνα με Πρότυπα μέτρησης, ένας ψυγειοκαταψύκτης σήμερα καταναλώνει έως και 73% λιγότερη ενέργεια¹, ένα πλυντήριο ρούχων έως και 42% λιγότερη ενέργεια και έως 46% λιγότερο νερό², ένα πλυντήριο πιάτων έως και 27% λιγότερη ενέργεια και έως 42% λιγότερο νερό³. Τέλος, μία σημερινή κουζίνα καταναλώνει έως και 30% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με παρόμοιο μοντέλο του 1999.
Επιπρόσθετα, η εταιρία εφαρμόζει ένα Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο ISO14001, το οποίο αποτελεί βασικό μοχλό για τη συνεχή παρακολούθηση των επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της στο φυσικό περιβάλλον, τη λήψη απαραίτητων μέτρων και την οριοθέτηση μετρήσιμων στόχων για τη συνεχή βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεών της. Για εμάς στην Pitsos, ιδιαίτερα σημαντικά θέματα είναι η χρήση διεργασιών και πρώτων υλών φιλικών προς το περιβάλλον, η προώθηση της ανακύκλωσης, η εξοικονόμηση νερού και ενέργειας.
Έτσι λοιπόν, δεν σκεφτόμαστε απλά το περιβάλλον αλλά και αγωνιζόμαστε για την προστασία του.
¹το 24ωρο, ανά 100 λίτρα χωρητικότητας
²ανά 1kg χωρητικότητας
³ανά σερβίτσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου